הסגנון האקלקטי

לאיזה סגנון את/ה מתחבר/ת?

זאת השאלה הראשונה שאני שואלת את קהל לקוחותיי על מנת להבין מה הם אוהבים.. ואז מגיעות התשובות: “סגנון כפרי”, “קווים נקיים”, “הרבה עץ”, “סגנון שמשלב מודרני-רומנטי-כפרי”
ומתוך ניסיון וביקורים בהרבה בתים אני יכולה לציין שהיום כמעט שום בית אינו מוגדר בסגנון אחד מוחלט. רוב הבתים שלנו משלבים את כל הסגנונות יחד. ואם נסתכל לרגע מסביבנו התשובה די ברורה.. הרי שאנו חיים בשילוב של אנשים מתרבויות שונות, צבעים שונים, מאכלים, מחשבות- כולנו חיים כקיבוץ גלויות ויותר מזה, חיים בחברה אחת גלובלית – אז למה למעשה שלא יהיה לכך ביטוי בסביבת מגורינו, בתוך ביתנו?
אם נחזור לרגע אחורה בזמן, נגלה שלכל תקופה היו השפעות עיצוביות בכל התחומים. בין אם זה באופנה, אדריכלות, אומנות, תעשייה וכו’

כאשר אנו מתייחסים לאדריכלות

בפרט נראה שמהתקופה הנאו קלאסית קיבלנו את הסגנון הרומנטי- שמאופיין במראה כבד ומעוטר בסילסולים, מראה תחרתי (מהמילה “תחרה”) לעומת זאת מהתקופה המודרנית (סוף המאה ה-19-תחילת שנות ה-20 ) קיבלנו את מה שמכונה הסגנון המודרני שמאופיין בגאומטריה פשוטה, נקייה וברורה. סגנון מאוד פונקציונלי (“הצורה נובעת מהפונקציה”) בניגוד לתפיסה הפוסט מודרנית שמבקרת את קודמה וטוענת כי “הפונקציה יוצאת מתוך הצורה”.
למעשה מסוף המאה ה-20, אדריכלים ומעצבים מתקשים להגדיר את עבודתם לפי סגנון מסוים. מאז שנות ה-50-60, נפרצו הגבולות וקיים חיפוש חדש אחרי תפישות חדשות.

ובכל זאת, תמיד יש לאדם צורך לחפש לעצמו

הגדרה על מנת להבין את מקומו בזמנו ובעולמו. אם כל תקופה בעבר היתה מאופיינת בסגנון מסוים, אין ספק שגם היום יהיה ניתן להגדיר את הסגנון של תקופה זו כסגנון אחד- אך כסגנון שמשלב מספר סגנונות שונים שמלקט, שואב השראה מתרבויות, מקומות ומאפיינים שונים  היוצרים  תמונה אחת שלמה- אקלקטית.

אז מה היא אקלקטיות?

לפי ההגדרה המילונית אקלקטי- לקטני- נאסף ממקורות שונים. בהקשר לאדריכלות ועיצוב- סגנון חדש שנוצר מאוסף סגנונות שונים ולא אישיים.
חשוב לציין כי עוד במאה ה-19 הוזכר המושג הזה כאשר התייחס לתחייתם של סגנונות עתיקים (גוטית ופלדיאנית) לצד האדריכלות קלאסיציסטית וזאת בעקבות תחילתו של הפיכת העולם לחברה גלובלית (קשרי מסחר)

אז במה מאופיינת האקלקטיות היום?

דווקא החוסר בסגנון אחיד, ברור, השילוב בין ישן וחדש, בין צורות אורגניות ולקווים נקיים, בין חומרים קרים לחומרים חמים, ללא חוקים וללא גבולות הוא שיוצר סגנון חדש ומעניין בחלל ונותן לכל אדם באשר הוא את ביטויו האישי.

מאמרים נוספים

עיצוב מסחרי

בכדי שתוכלו לבצע עיצוב מחדש של בית העסק שלכם או לעצב עסק אשר נפתח זה עתה, מעצבת הפנים עדי זילברברג תתכנן עבורכם את העיצוב המסחרי המתאים ביותר לתחום בו את עוסקים.

שיפוץ בתים

כאשר אנו מתכננים שיפוץ לבית, אנחנו מעוניינים לעשות זאת בצורה הטובה ביותר שתשרת את כל בני המשפחה בבית. אז איך עושים זאת נכון?

תכנון ועיצוב המשרד הפרטי

בעלי מקצועות חופשיים כגון עורכי דין ורואי חשבון, נמצאים במשרד הפרטי שלהם רוב שעות היום. חלקם אף מארחים לקוחות במהלך השבוע במשרד כחלק משגרת עבודה קבועה.

עיצוב בהתאמה אישית

בחיפוש אחר העיצוב המושלם לבית או למשרד, לעיתים אנחנו מוצאים את עצמנו בוחרים עיצוב מסוים מתוך ברירת מחדל. היום, עם שיטות העיצוב המתקדמות הקיימות בתחום עיצוב הפנים, ניתן להגיע לעיצוב בהתאמה אישית ברמה של כמעט אחד לאחד.
Call Now Button